Välkommen till förskolan Båten!

Välkommen till Förskolan Båten. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema hållbar utveckling - hållbara relationer och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare.

fredag 4 oktober 2024

Kojen- September

 Under september har vi pratat väder på kojen och barnen har uppmärksammat att på väg till förskolan på morgonen så har det under september varit tjock dimma och kallt och under dagen har det varit varmare. Varje morgon går vi igenom dagens väder med hjälp av vår väderstation som vi både har ute och inne. 

 

Era barn har under september visat intresse för att göra flaggor av plusplus, intresset för legobygge fortsätter. Bygga kojor med hjälp av kuddar och filtar, rollekarna fortsätter.

 

Ute har vi lekt regellekar som ”varmkorvskull” ”under hökens vingar kom” där har vi tränat gemenskap, att följa regler och turtagning.

 

Vi pratar värdegrund med barnen, vi uppmuntrar och jobbar med att samarbeta, leka och ta hand om varandra <3


Vi har också har kommit igång med dem stora barnens projekt Väpplarna och vi har börjat med att presentera figurerna, den första figuren vi har presenterat är den röda väpplarna. Hen har barnen tillsammans döpt till Saga. Väpplaren Saga är inriktad på det sociala samspelet och vänskap, vilket barnen har uppmärksammat. Alla barn har fått en varsin bok där barnen kommer få olika uppgifter från väpplarna. Denna vecka började barnen med att skriva sitt namn och fått titta sig själv i spegeln och gjort ett självporträtt.


Nu ser vi fram emot oktober 



Hälsningar pedagogerna på kojen 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar