Välkommen till förskolan Båten!

Välkommen till Förskolan Båten. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema hållbar utveckling - hållbara relationer och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare.

torsdag 5 september 2024

Ankaret - Välkomna till en ny termin

Välkomna tillbaka till en ny termin på Ankaret! Vi välkomnar också en ny kompis som har börjat hos oss, samt en ny förskollärare till vår avdelning. 

Under terminens första veckor samt också en period framåt fokuserar vi mycket på relationsskapande. Både tillsammans med våra nya kompisar och med varandra som vi saknat under sommarens ledighet. Vi möts också av några nya lekmiljöer inomhus på Ankaret som vi hoppas ska bidra till en bra uppstart av lek och socialt samspel. 

En av våra nya lekmiljöer kallar vi för fantasi-landet. Här möts olika lekmaterial, dem kan blandas och användas på alla möjliga vis,
det är vår fantasi som styr!

Före sommaren hade vi inte riktigt bestämt oss i vilken riktning vårt tema skulle ta. Vi har nu landat i att fortsätta arbeta med tema YRKEN, då det finns så många fler yrken vi är nyfikna på att lära oss mer om! Vårt mål med temat är även fortsättningsvis att skapa förutsättningar för barnen att lära känna sin närmiljö och de samhällsfunktioner som har betydelse för det dagliga livet. 

Som inspiration till vårt tema har vi också lånat en hel del böcker av bokbussen som handlar om olika yrken.



Inne på Ankaret synliggör vi temat på olika vis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar