Välkommen till förskolan Båten!

Välkommen till Förskolan Båten. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema hållbar utveckling - hållbara relationer och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare.

fredag 30 augusti 2024

Kojen

 Välkommen tillbaka till en ny termin på kojen!

Barnen har kommit i rutinerna på kojen och det märks verkligen att de saknat varandra. Just nu leker de mycket rollekar, bygger Lego, bygger pussel och leker resturang på vår gård.

Precis innan sommaren var det flera av era barn som visade intresse för det växlande väder som var. Molnen som var både mörkt gråa, rosa, vita fluffiga som grädde och rörde sig snabbt.

Några barn tyckte det såg ut som skuggmoln och att det skulle börja regna skuggslem, men som tur var var kom det bara regn. 

Detta har växt fram nyfikenhet både hos barn och hos oss pedagoger.

Utifrån barnens intresse och oss pedagoger har vi valt tema väder. 

Mål: vi skapar förutsättningar och möjligheter för barnen att få fördjupande kunskaper om vädrets olika väderfenomen. Samt väcka barns intresse för naturvetenskap. Låta barnen få förundras,utforska och reflektera.

Detta kommer barnen möta på kojen denna termin utifrån vårt tema väder.


läsa och låna litteratur kopplat till tema väder.

Naturruta ( barnen fotar en och samma plats varje vecka för att se vad som händer med platsen. 1 månadsbilder hänger vi upp i vårt årsjubileum på kojen)

Sjunga sånger rim/ ramsor kopplat till tema väder.

Skapa egen väderstation ute på vår gård.

Utforska skogen och vad som händer vid väderomslag. 

Experiment kopplat till temat.


Vi har denna vecka påbörjat vår väderstation ute på vår gård. En regnmätare och en vindfångare har skapats. Varje morgon kollar vi temperaturen (kl9:00) som vi sedan fyller i vårt diagram.

De äldsta barnen (2019) kommer att arbeta med väpplarna en dag i veckan.

Väpplarna är ett material som är till för att utmana de äldsta barnen på förskolan inom det sociala,matematik,natur och teknik och svenska.



Trevlig helg önskar Pernilla, David & Johanna 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar