Välkommen till förskolan Båten!

Välkommen till Förskolan Båten. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema hållbar utveckling - hållbara relationer och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare.

fredag 26 april 2024

Durken- Vi spelar spel som vännerna i kungaskogen där vi pratar om känslorna när man vinner och förlorar.

Då har vi nu fördjupat oss i första kapitlet i boken ”Vännerna i Kungaskogen”, i kungaskogen finns det massor av olika djur, blommor, växter och träd. I början av boken ska alla djur hjälpas åt att bygga en koja, de hämtade grenar och kvistar i skogen. De klättrade, spikade och målade tillsammans. Till slut blev kojan klar, kojan finns i ett träd. De äldsta barnen blev självklar inspirerade att gå ut till vår skog i närområdet för att leta efter något som kan likna en koja och i uppdrag fick dom att leta efter naturmaterial som vi kan använda oss av och bygga en koja inne på durken till våra vänner.

 


I boken läste vi även om vad vännerna i kungaskogen hittade på i kojan, det va svårt att hitta på lekar för djuren men det blev även långtråkigt att bara vara så dom ville hitta på en lek. Då hittade Raffe som är en spralliga lite lurig räv på att dom skulle spela kula en ny lek som han hittade på. En lek där man kan vinna eller förlora, men kan man inte bli ledsen då när man förlorar frågade Bitis som är ett av djuren men de andra förklarade för honom att när man leker spelar det ingen roll vinner eller förlorar huvudsaken är att man har roligt tillsammans. Detta resulterade i en reflektion stund för våra barn på durken där vi reflekterade och uttryckte våra tankar om känslorna när man vinner och förlorar, hur man känner och hur det ska vara när man spelar/leker tillsammans. Vi konkretiserade detta genom att tillsammans spela olika spel för att få förståelse vikten i att ha roligt tillsammans när vi leker.

Vi har besökt gymnastiksalen där vi har förvandlat oss till djuren i Kungaskogen och rört på våra kroppar så som de olika djuren gör.

Utomhus har vi erbjudit barnen att rita och byggt olika byggnader i olika storlekar och former i sandlådan, vi letar efter vårtecken, leker lekar och fortsätter hoppas på att våren är här på riktigt inom en snar framtid.

 


             Trevlig helg!

     Tulay, Mekbula och Massiel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar