Välkommen till förskolan Båten!

Välkommen till Förskolan Båten. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema hållbar utveckling - hållbara relationer och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare.

fredag 26 april 2024

Propellern - vårkänslor!

 

Hej!

Nu när våren varit på ingång har vi varit utomhus mycket. Barnen uppmärksammar på egen hand olika vårtecken i naturen.De har också provat på vårbingo där de en och en eller tillsammans med en kompis har fått gå runt på gården och leta efter olika saker för att sedan kryssa i på pappret.

Vi har också fått fler cyklar till vår gård vilket varit väldigt uppskattat av barnen. Speciellt de som de kan åka på tillsammans, då detta var något som barnen önskade på barnrådet tidigare under våren.

I tisdags hade vi vår efterlängtade leksaksdag. Barnen fick visa upp sina leksaker för varandra och berätta om dem. Barnen spenderade sedan hela förmiddagen inne och lekte med dessa, både med sina egna och lånade av varandra.

De äldsta barnen har arbetat med ”jag och min familj”. De har fått rita självporträtt och sin familj. Vi pratade om att familjer kan se olika ut och att det kan vara olika vilka man ser som sina familjemedlemmar. De fick också rita saker de tycker om och vi pratade även där om likheter/olikheter och att alla har rätt till sin åsikt.

En grupp har bakat frallor. De fick erfarenheter av flera olika matematiska begrepp som antal, mängd, olika måttenheter och bråk.

Några barn har arbetat med känslor. De fick två och två komma överens om en känsla att gestalta för övriga kompisar och de övriga skulle sedan gissa vilken känsla det var. De har även reflekterat över var i kroppen känslan känns och när de känner en specifik känsla. 

Uno är ett spel som är populärt i gruppen just nu och många brukar vilja vara med och spela. Barnen får erfarenheter av både samspel, språk och matematik.


Trevlig helg! / Anna, Johanna, Emma & Anna 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar