Välkommen till förskolan Båten!

Välkommen till Förskolan Båten. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema hållbar utveckling - hållbara relationer och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare.

fredag 23 februari 2024

Durken v 8

Under veckan har vi haft stort fokus på språk och rim och ramsor. Vi har läst en bok för barnen med rim och ramsor. Därefter fick de ett uppdrag att rita något valfritt från boken. Vi pratade om vad rim är, hur det låter och vi ljudade orden för att barnen skulle kunna höra hur de olika språkljuden låter d.v.s fonologisk medvetenhet. Barnen fick sedan själva komma på olika rimord och ramsor.

Många barn på Durken uppskattar att spela brädspel tillsammans. Det är roligt att se hur barnen själva bjuder in varandra till samspel och samarbete och inkluderar varandra. De har bl.a. spelat Fia med knuff där de får erfarenheter både av att räkna antal, ordningsföljd och färg. De har även spelat ett annat spel med fokus på matematik där utmaningen är att para ihop bilder med olika antal för att få siffran 10.


Några barn har börjat visa stort intresse för skriftspråk. De skriver bokstäver, ord och meningar. 

De yngsta barnen har varit på promenad i vår närmiljö. Under tiden letade de vårtecken exempelvis tittade och lyssnade efter fåglar och tittade på havsytan. De har också jobbat med färgen grön genom att måla, rita och leta efter gröna saker på förskolan. 

Vi på Durken önskar er en trevlig helg! Inga kommentarer:

Skicka en kommentar