Välkommen till förskolan Båten!

Välkommen till Förskolan Båten. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema hållbar utveckling - hållbara relationer och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare.

fredag 23 februari 2024

Propellern - känslor, skapande och grupplekar

Utifrån boken Okej med dig? har vi under veckorna som gått jobbat med känslor. Vi har pratat om vilka känslor som finns, hur de känns och var i kroppen de känns.

- När man är ensam känns det lite jobbigt. Ledsen. Vill inte mera.

- När man är ledsen gör det ont i pannan.

- Det känns i ögonen för det är där tårarna finns.

- När jag är glad känns det i munnen och i benen.

Vi har också gestaltat och fotat olika känslor med våra ansiktsuttryck och pratat om att personer kan visa känslor på olika sätt. Dessa foton sitter uppsatta på väggen i hallen, be era barn visa om ni vill titta.

Några barn testade även på att rita olika känslor. Några valde att rita ansikten som uttryckte känslor och några ritade abstrakt utifrån känslan. 

Runt Alla hjärtans dag och vänskapsveckan skapade barnen utifrån temat.Några barn har också målat konstverk med utmaningen att inte blanda färgerna, och som de sedan fick ge namn till. Kom gärna in och titta.

Barnen har under veckan fått testa på lite nya grupplekar med fokus på språk, samspel, empati och gruppkänsla. Ett exempel är en lek där barnen sitter i en cirkel och får var sitt föremål i handen. De ska sedan berätta vad de håller i utan att titta. Ett annat exempel är "Spindelnätet" där barnen står i en cirkel med ett garnnystan och får i uppdrag att en och en säga sitt namn. Efter att de sagt sitt namn skickar de vidare änden på garnet till en kompis som då får berätta namnet. När alla sagt sitt namn har de skapat ett spindelnät. 


Vi pedagoger på Propellern önskar er en trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar