Välkommen till förskolan Båten!

Välkommen till Förskolan Båten. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema hållbar utveckling - hållbara relationer och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare.

torsdag 15 februari 2024

6-årsgrupp

Hej alla vårdnadshavare på Propellern och Durken!

Så roligt att ha kommit igång med 6-årgruppen! Alla barn födda 2018 från Durken och Propellern träffas på onsdagsförmiddagar kl 9.00 (ibland annan veckodag vid planerade utflykter/gymnastiksalen, vi meddelar då innan) och vi har så här långt hunnit ses vid 5 tillfällen. 

Under första och andra tillfällena fokuserade vi på att lära känna varandra, skapa relationer, leka lekar och barnen fick jobba vid olika "stationer" exempelvis spela spel, skapa och bygga lego.  

Tredje tillfället åkte vi till Stadsbiblioteket för en musikstund med sånger från Mamma Mu och kråkan. Det var förväntansfulla barn som klev på bussen mot Söder Tull och vi promenerade sedan till Biblioteksteatern. Där fick vi lyssna till och sjunga med i sånger framförda av Kulturskolans kör- och stråkelever, både för oss nya och kända sånger. 

Vid nästa tillfälle besökte vi jympasalen på Kompassen. Där fick barnen möjlighet att utmana kropp och motorik i en hinderbana där de kunde exempelvis hoppa, klättra, springa, hänga i ringar/rep, göra kullerbyttor, bollar m.m. Vi avslutade med gruppeleken "Kom alla mina barn" där barnen ska ta sig från ena sidan till den andra genom att exempelvis ta sig fram på olika sätt/gestalta olika djur, fordon.

Igår, onsdag, var vi i Kabyssen och skapade med temat Alla hjärtans dag. Barnen fick även möjlighet att komma med tankar och idéer om vad de önskar göra kommande träffar och det önskades bl.a. utflykter, friluftsdag, picknick, lekparken m.m. 


Vi ser fram emot en rolig och lärorik vårtermin med era barn!

Med vänliga hälsningar/ Anna & Therese 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar