Välkommen till förskolan Båten!

Välkommen till Förskolan Båten. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema hållbar utveckling - hållbara relationer och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare.

fredag 3 mars 2023

Ankaret- Vi letar efter olika sorters boendeDenna veckan har vi på Ankaret varit på promenad där syftet var att leta efter olika sorters boende. Barnen uppmärksammade både hus och djurens boende. Vi ser en stor nyfikenhet från barnen om deras egna boende och framförallt hur olika djur bor. Något som vi kommer fortsätta utveckla kommande veckor. Att gå på upptäcksfärd märker vi att barnen tycker är väldigt kul samtidigt som det utvecklar barnets kroppsuppfattning och motorik. 
 


Vi har byggt klossar med barnen i veckan för att mäta hur långa björnarna är. Här är syftet att träna på matematiken. Barnen har ett stort intresse när det gäller att bygga och mäta olika saker. Vi ser ofta till att väva in matematik i olika lekar och uppdrag som barnen får i veckorna. Barnen tycker både det är kul att bygga och mäta samtidigt som det är utvecklande för barnets förståelse för matematiken. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar