Välkommen till förskolan Båten!

Välkommen till Förskolan Båten. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema hållbar utveckling - hållbara relationer och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare.

fredag 3 mars 2023

Propellern - skattjakt med rättigheter & den egna identiteten

 Den här veckan har vi haft skattjakt med  alla barns rätt-stenar” och ritat av våra kroppar som nu sitter uppsatta i vårat mötesrum. 


I början av veckan fick barnen möjlighet att måla stenar i olika färger, dessa färger representerar olika saker från barnkonventionen som barn behöver ha för att må bra. För att göra barnen medvetna och uppmärksamma dom på detta gör vi en skattjakt med stenarna och reflekterar tillsammans om vad det betyder! 


”nu får ingen restas eller slåss för nu har vi hittat den röda stenen”. Som ni sett så pryder barnens självporträtt vår hall och vi fortsätter nu jobba med allas identitet genom att rita av hela kroppen. Barnens ritade kroppar har nu satts upp i mötesrummet och nästa vecka planerar vi att fortsätta jobba med ”alla barn har rätt att se ut som dom vill”. Vi önskar er en trevlig helg från oss på propellern! ❤️
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar