Välkommen till förskolan Båten!

Välkommen till Förskolan Båten. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema hållbar utveckling - hållbara relationer och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare.

fredag 3 mars 2023

Kojen - Solen och fåglar

 Den här veckan har vi varit tillbaka till vår lilla skog. Vi tittade på fågelboet igen och försökte se några fåglar men vi såg inga men nu vet vi hur fåglarna kan bo! Vid kojan fanns ett hål i stammen där ett av barnen frågade vad som kunde bo därinne!? Vi får fortsätta att undersöka hur djur kan bo på olika sätt. Vi tittade oxå till Trädis men det hade inte hänt så mycket men vi tittade ändå på trädets knoppar.

Vi tittade oxå till myrstacken men myrorna hade inte riktigt vaknat än. Däremot hade vi tagit med mat till myrorna, vi hade tagit med både äpple och päron till myrorna som barnen själva kom ihåg från förra året att myrorna gillade! Nästa gång vi kommer till skogen får vi kolla om myrorna har ätit upp frukten. 
Fågelmaten utanför fönstret har försvunnit helt och barnen är väldigt fundersamma vem som tagits maten. Vem har ätit upp maten? Kanske kan vi bygga nån annan bostad där fåglarna kan få mat utanför vårt fönster? 


Solen har lyst denna vecka och det har vi uppmärksammat genom att måla gula solar i ateljén!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar