Välkommen till förskolan Båten!

Välkommen till Förskolan Båten. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema hållbar utveckling - hållbara relationer och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare.

torsdag 26 januari 2023

Durken vecka 4

 Vi vill önska alla välkomna till en ny termin. 

Denna termin har vi planerat att låta barnen utforska området teknik utifrån boken Nasses taxi av Sven Nordqvist. Barnen kommer bl.a få möta de grundläggande tekniska lösningarna hävstång, lutande planet, hjulet, skruven och kilen på olika sätt Denna vecka startade vi upp vårt tema med att läsa boken Nasses taxi för barnen. Boken handlar om en Björn som heter Nasse som en dag hittar en skottkärra. Han använder den som taxi och skjutsar olika personer i den bl.a kaniner, lärare och en tant i ullig päls. Nasse känner att när han kör läraren är det lätt att köra medan det är tungt att köra kaninerna och tanten med den ulliga pälsen. Vad beror det på? Barnen hade olika förslag:

-Läraren är så lätt för att han är smal

-Det är tungt för att de är ulliga

-Det är uppförsbacke och nedförsbacke   det är därför.

Fråga gärna barnen hur boken slutade. 


Barnen har sedan fått skapa något ur boken.Vi har även undersökt skottkärran, hur ser den ut och vad är den är bra till?

-Något man kan köra grejer i

-Man kan ha sina dockor i

-Det finns ett hjul så den kan rulla

-Den har långa handtag. 


Det är så roligt att få utforska tillsammans med barnen och få ta del av deras kloka idéer och tankar.


Trevlig helg önskar vi på Durken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar