Välkommen till förskolan Båten!

Välkommen till Förskolan Båten. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema hållbar utveckling - hållbara relationer och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare.

fredag 27 januari 2023

Propellern - Frej Vilja, självporträtt & att mäta

 Den här veckan har vi fortsatt jobba med våra självporträtt och vi ser hur barnen lyser av stolthet när de ser sina porträtt sittandes i hallen. Vi har uppmärksammat att barnen pratar mycket om sina familjer och vi tänker att vi ska väva in olika sorters familjekonstellationer och ”min familj” i projektet barnkonventionen. I onsdags var Frej Vilja här på besök och barnen fick möjlighet att skriva sina frågor och funderingar kring barnkonventionen för att fråga Frej om det. Några barn ville visa vilka leksaker som finns här, några visade teckningar på sina familjer och någon önskade att få mäta hur lång Frej är. 

”För att man ska tänka själv hur sina föräldrar ser ut” 

”Ibland kanske det är en mormor och en mamma” ”Förr i tiden fanns inte barnkonventionen för man hade inte lärt sig att det är viktigt att tänka på vad man behöver ha för att må bra. När vi hade lärt oss det i Sverige så skrev dom barnkonventionen” ”Du är 47cm!” 


Vi har upptäckt flertal gånger att barnen visar intresse för måttbandet och att mäta. Vi tänker att barnen ska få möjlighet att mäta sig och skriva sin längd. 


Frej Vilja och Göstas försenade julkalender har nu nått sitt slut och Gösta har träffat sista bokstaven Ö! Nu återstår att se om Gösta hann fram till jultomten… kanske får vi en sista film eller bild på Gösta och jultomten. 


 


Ps. Om ni vill ta del av julkalendern, är det bara att fråga oss! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar