Välkommen till förskolan Båten!

Välkommen till Förskolan Båten. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema hållbar utveckling - hållbara relationer och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare.

fredag 20 januari 2023

Propellern - ny termin, nytt projekt!

Vi vill önska alla välkomna till en ny termin och nya spännande projekt! Under förra terminen jobbade vi med projektet ”skogen” utifrån barnens insamlade sommaruppdrag. Vi har även jobbat med Frej Vilja och barnkonventionen som ett sidoprojekt vilket vi upplever har blivit ett stort intresse för barnen och väljer nu att fördjupa oss i det.  

Då vi skapat en ny miljö för barnen inne på propellern så har vi första veckorna lagt mycket fokus på att leka och vara i miljöerna för att lära känna både miljö och material.


Denna vecka har vi påbörjat projektet barnkonventionen och då har vi bla. Jobbat med självporträtt, skapat egna alla barns rätt-armband, skrivit frågor till Frej Vilja kring barnkonventionen och haft bokstavsjakt ute på gården! 


I barnkonventionen har vi tagit del av att alla barn har rätt till en egen identitet och rätt att se ut som man vill. Vi tittar noga på alla delar i ansiktet och pratar och reflektera kring hur vi ser ut. 


”vad har du ovanför ögonen?” 

”Oj det är ju små hårstrån!”


”vad sitter under näsan? 

”Åh! Jag vet, det är ju snoret!” I veckan har vi jobbat med att skriva frågor till Frej Vilja utifrån boken ”alla barns rätt”. Vi tittade på bilderna i boken och skrev ner det som vi fick funderingar kring. 

Frej vilja berättar att det betyder att man behöver tänka att man har så stora öron så att man kan höra vad alla vuxna och barn säger till en. Att det är viktigt att man lyssnar på andra såsom man själv vill bli lyssnad på. 


”Då kan man låstas att man har sådär stora öron så blir man kanske bra på det” Vi har även jobbat med att skapa armband som representerar olika delar ur barnkonventionen. Vi tittar på vilken färg som står för vad och pärlar armband utifrån det som man tycker känns extra viktigt. 


”Om man är rädd är man inte trygg”  


Utifrån Frej Vilja och Göstas julkalender som vi sett under julen så har barnen också visat ett intresse för bokstäver och vi har ute på gården haft bokstavsjakt! Tillsammans skapar vi bokstäverna med utematerialet som vi finner på gården. Nu ser vi framemot en ny spännande termin tillsammans med er!

👏🏼👏🏽👏🏾👏🏿


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar