Välkommen till förskolan Båten!

Välkommen till Förskolan Båten. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema hållbar utveckling - hållbara relationer och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare.

fredag 14 oktober 2022

Propellern - Vinterträd, skogspromenader & Frej Vilja


Vi fortsätter att måla rötter till vårt andra träd inne i ”skogen” Barnen reflekterar över att det borde vara ett ”vinterträd” då vi redan har ett ”sommarträd”. 

 Då måste vi måla med vit färg” 

Men pappret är ju vitt, hur blir det om man målar vitt på vitt?

”Det ska vara en sol vid ”sommar trädet” 
”Finns inte solen på vinter också? 
”Joo… vi sätter solen emellan träden” 

Vi har i flera olika grupper besökt den riktiga skogen denna vecka. Vi hittade en svamp som några barn trodde va en flugsvamp och  några va säkra på att det var en Mariosvamp. Vi upptäckte ett träd som hade ramlat och där lärde vi oss att det som stack upp längst ner på trädet heter rotvälta och att det faktiskt är rötter. Vi samlade också material som vi sedan lekte ”Kims lek” med ute i skogen. ”Om man hoppar på den blir man stor” Denna vecka har också Frej Vilja varit på besök och pratat med barnen om vad ordet trygghet betyder och barnen fick berätta när dom känner sig trygga…


När man är med sin mamma och pappa” 

”När man är med en vän” 

”När man är med en kompis” På högläsningen efter maten läser vi en bok om Barnkonventionen. Barnen uttrycker ”Barnkonventionen” vid namn och att de pratar om att den är viktig. Vi hamnade i att reflektera kring besöket av Frejvilja samt över bokens innehåll. 


”Vi är olika varandra. Har ibland samma tröjor och ibland olika.”

” Man kan ha olika hud, hattar och hår.”

”Det står att vi har rätt att skapa - det gör vi i vårt skogsrum.”

”Att vara en bra kamrat betyder att man är snäll och att andra får vara med.”Varje fredag har vi tillsammans bestämt att vi ska ha lite fredagsmys och följa serien ”Bamse i Tjuvstaden”, även då är barnens reflektioner levande och nu väntar vi med spänning på att avsnitt 9 ska släppas på SVT.Dricker han Proviva eller?” 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar