Välkommen till förskolan Båten!

Välkommen till Förskolan Båten. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema hållbar utveckling - hållbara relationer och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare.

fredag 14 oktober 2022

Kojen - Vi ska bygga ett hus

Den här veckan har vi tagit reda på vad som behövs för att bygga ett stabilt hus! Vi har tillsammans tittat på ”Veta och Tenikpatrullen - Huset” på Ur play! Det behövs dörr, väggar, tak och en stabil grund! Fråga gärna era barn om de kommer ihåg vad som behövs eller titta gärna tillsammans med ert barn på avsnittet. 

Efter att vi sett filmen och reflekterat kring hur man bygger ett hus har vi provat våra färdigheter i lego inomhus och i duplo utomhus! Vi har dessutom provat att bygga en koja utomhus med både väggar och tak! 


Nu är barnen så peppade på att bygga ett eget hus tillsammans! Så ihop med er vårdnadshavare önskar vi nu att ni tillsammans med ert barn ser om ni har några kartonger att ge till oss att bygga ett hus med! Tack för dom kartonger vi redan fått! Att ta tillvara på material som annars skulle slängas är en del av vårt arbete med hållbar utveckling!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar