Välkommen till förskolan Båten!

Välkommen till Förskolan Båten. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema hållbar utveckling - hållbara relationer och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare.

fredag 21 oktober 2022

Kojen - Grunden till huset

Den här veckan har vi påbörjat vårt bygge av huset! Vi har fixat en stabil grund och börjat med att pussla ihop väggarna av alla kartonger. Mycket tejp går det åt! Har ni fler kartonger så är det bara att ta med! Vi kan se att olika husbyggen hela tiden finns med i barnens olika lekar och aktiviteter! I början av vecka var vi ute och grävde i sandlådan då ett barn, inspirerad av sagan om de tre grisarna sa:

”Jag börjar med en stadig grund! Jag tror faktiskt inte grisarna hade det!”Ni som deltog i vårt möte för er vårdnadshavare såg att vi har förändrat i våra miljöer! Barnen har börjat att visa ett intresse för bokstäver och siffror och vi vill såklart uppmuntra barnen att bli nyfikna på och få upp ögonen för bokstäver och siffror. Vi har skapat en språkhörna och en matematikhörna där vi har tagit fram olika material där barnen kan jobba med detta! Barnen har vid flera tillfällen nu skapat bokstäver med olika material såsom sina händer, bestick, mat eller med pinnar och vi försöker då fånga upp det vi ser och prata om det! Ett barn hittade bokstäver på sin tröja och sa: 

”Titta ABC”
När barn lyssnar på högläsning lär de sig saker om livet och om andra människor, men också mycket om själva språket och läsandet. Därför har vi lånat ett helt gäng med böcker från bokbussen som handlar om hus och bostäder som en del i vårt tema bostäder. Här får vi en inblick i olika bostäder både från hur människor och djur bor! Vi väljer att ha en större mängd böcker framme för att vi vill att barnen ska ha möjlighet att välja böcker där de kan utmanas att tänka, känna och bearbeta texten. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar