Välkommen till förskolan Båten!

Välkommen till Förskolan Båten. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema hållbar utveckling - hållbara relationer och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare.

fredag 16 september 2022

Kojen - Hur bor myrorna och maskarna?


Barnen är fortsatt intresserad av olika småkryp och vi har använt oss av vår utemiljö i utforskandet av småkrypen och kopplat ihop det med vårt projekt om bostäder. Vi har tillsammans byggt en ”myrfarm” och på så sätt kunnat studera hur trädgårdsmyrorna bor och hur de bygger gångar i jorden. Vi har matat dom med frukt och honung och sett hur maten försvinner. Sen har vi såklart släppt ut myrorna igen där de kom ifrån och i och med det pratat hur man ska vara mot både djur och varandra. På våra bord finns den här veckan en text och bild på hur myrorna bygger gångar och även en begreppsordlista med olika begrepp kring myrorna. Dessa används som stöd för diskussioner med barnen vid våra olika måltider. 


Efter det hade regnat en av dagarna denna vecka letade vi maskar i jorden och byggde istället en bostad till maskarna. Barnen fick lägga jord varvat med sand i en burk och sen la vi försiktigt i två maskar vi hittat. Överst placerade vi löv och frukt åt maskarna och nästa vecka får vi se vad som har hänt i glasburken? Vi använder oss av faktaböcker kring småkrypen och använder dom både ute och inne i vår undervisning. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar