Välkommen till förskolan Båten!

Välkommen till Förskolan Båten. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema hållbar utveckling - hållbara relationer och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare.

fredag 16 september 2022

Ankaret - Välkomna tillbaka

 Nu är vi igång igen efter sommarens ledighet och Ankaret har välkomnat fyra nya vänner. Dem första veckorna har vi därför haft fokus på relationsskapande, trygghet och att lära kanna varandra. Vi jobbar på våra nya och befintliga relationer som träffas igen efter ledigheten. 

Många sommaruppdrag har lämnats in, stort tack för ert engagemang. Och ni som fortfarande vill skicka in, det är absolut inte för sent. Barnen har i mindre grupp fått presentera sina foton och vi har tagit med följande frågeställningar till dessa reflektionstillfällen. 

- Vad ser du på fotot?

- Vem är personen på fotot?

- Vilka personer bor här?

- Vilka färger ser du på fotot?

Parallellt med att presentera våra sommaruppdrag har vi också erbjudit aktiviteter och dokumentation som inspirerar till olika typer av boenden. 

Bland annat genom att projicera ett hav med hjälp projektorn.


Vi har också börjat skapa sagan om dem tre små grisarna. Ett projekt där alla barn bidrar på olika vis med alla dess medföljande delar. Sagan innehåller tre olika boenden konstruerade av tre olika material. Delar att arbeta vidare med utifrån våra målområden matematik och teknik bland annat.

Vi har också lånat en bok på bokbussen där vi kan möta olika djurs hem. 


Vi ser fram emot fler reflektioner och att landa i hur vårt tema HEM ska fortlöpa.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar