Välkommen till förskolan Båten!

Välkommen till Förskolan Båten. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema hållbar utveckling - hållbara relationer och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare.

torsdag 30 maj 2024

Håll Sverige rent - Skräpplockardagarna

Hej!

Under veckan har barnen på Båten haft skräpplockardagar. Skräpplockardagarna är en aktivitet för barn där vi tillsammans plockar skräp och lär oss om nedskräpning, hållbarhet och klimat. Barnen har varit ute på promenader i närmiljön under veckan och samlat skräp som de hittat.


Idag, torsdag, har vi haft skräpplockarfest på gården. Vi pratade om vilket material skräpet är gjort av och de fick vara med och sortera det i de olika tunnorna. På gården fanns också en tipspromenad med frågor kring temat och musik att dansa till.Det bjöds på saft och mariekex i det fina sommarvädret.


Varje barn tilldelades också en medalj och ett diplom som tack för deras stora och viktiga insats till att hålla Sverige rent!     I morgon, fredag, väntar en digital konsert med bandet Smash Into Pieces som är ambassadörer för Håll Sverige rent.

Med vänliga hälsningar alla pedagoger på Båten 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar