Välkommen till förskolan Båten!

Välkommen till Förskolan Båten. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema hållbar utveckling - hållbara relationer och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare.

fredag 2 februari 2024

Okej med dig?

På Propellern har vi fortsatt att läsa boken Okej med dig? och har pratat kring frågor om vad barnen tänker att samtycke är och när det kan vara tillfälle att fråga en kompis "Okej med dig?"

- Om någon inte vill ha en kram får man säga stopp. Är det nej är det nejtycke

- Att båda vill

- Om man vill ge en kram eller säger förlåt får man fråga

- Om någon står bredvid och är ledsen kan man fråga

- Om man tycker olika kan man säga okej med dig

Vi har även nästan gjort färdigt vårt stora kompishjärta av våra avritade händer med barnens kommentarer av hur man är en bra kompis.


I veckan fick vi även besök av en ambulans. Ambulanssjuksköterskan visade oss hur det ser ut inne i ambulansen och berättade om vad de olika sakerna är. De barn som ville fick komma in i ambulansen och titta och provsitta. Barnen var nyfikna och ställde frågor till ambulanssjuksköterskan.

- Hur fort får den köra?

- Vad använder man masken till?

- Får man ha med sin mamma eller pappa med i ambulansen?

För att göra städningen lite roligare och mer motiverande för barnen har vi ibland använt oss av en städloppa. Det är en loppa där barnen får uppdrag att exempelvis städa 5 saker från golvet, plocka undan från bordet lika många saker som du är år eller städa 7 stora/ små saker. Ett lärtillfälle både för att vara varsamma om vårt material och i matematik.

Trevlig helg önskar Anna, Emma, Johanna och Anna 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar