Välkommen till förskolan Båten!

Välkommen till Förskolan Båten. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema hållbar utveckling - hållbara relationer och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare.

torsdag 1 februari 2024

Ankaret - spännande besök!

Denna vecka har det hänt något extra spännande och lite utöver det vanliga på Ankaret. Vi har nämligen fått besök av en ambulans på förskolan! Detta som ett led i vårt temaarbete om yrken: sjukvård.
Barnen leker flitigt i Ankarets eget sjukhus inne på avdelningen, där benbrott och feber är vanliga åkommor som behandlas dagligen. 

Barnen har visat intresse för utryckningsfordon och därför kopplade vi samman dessa intressen och bjöd in en ambulans. Det var många nyfikna barn som vågade klättra in i ambulansen, tittade på all utrustning och ställde frågor till ambulanssjuksköterskan Fredrik. Att provsitta ambulansen, både bak i skåpet och framme vid förar-/passagerarplatsen var spännande utryckte några barn. Dagarna efter ambulansbesöket har intresset varit ännu större för ambulansyrket och att vara patient. Det har lekts olika sjukvårdsrelaterade lekar och några barn har även provat på en ambulansstafett i gympasalen. 

Barnen har också visat ett ökat intresse för människokroppen och hur den fungerar. Många frågor har dykt upp.
”Vad händer om man inte skulle ha något skelett?” är en av alla frågor som barnen har funderat över. Vi har därför valt att spinna vidare på barnens nyfikenhet, för att på så sätt lära oss mer om kroppen och har lånat flera böcker av bokbussen om kroppen, samt om att vara sjuk/åka ambulans.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar