Välkommen till förskolan Båten!

Välkommen till Förskolan Båten. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema hållbar utveckling - hållbara relationer och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare.

fredag 17 november 2023

Propellern - barns inflytande och nya miljöer

Vi har under veckan gjort några förändringar i vår miljö på Propellern. Bygg- och konstruktionslek är något som intresserar många av barnen och vi har känt att det behöver få mer plats på avdelningen. Av den anledningen flyttade vi den och gjorde den större samt ställde dit ett bord som kan användas till bygg men också exempelvis pussel. Utifrån barns delaktighet och inflytande skapade vi även en restaurang/kiosk i vårt så kallade ”Kryssrum” då flera barn uttryckt att de önskar det. Barnen har ritat och skapat exempelvis mat, glass och fika av trä och papper som de använder och vi har gjort en meny som sitter uppsatt på väggen. Vi har också skapat pengar och barnen skriver egna skyltar och kvitton.


Guldvargarna har fortsatt skapa flygplan och helikoptrar. Med hjälp av limpistol och glasspinnar har de fått konstruera sitt eget flygplan/helikopter samt färglagt och dekorerat med paljetter. De har sedan använt dem i leken på olika sätt och några är nu upphängda inne på Propellern.

Guldekorrarna har utifrån boken om Greta Gris gapa stort och barnens intressen fått skapa ett eget "medel" av vattenfärg och vatten.  I boken får Greta gris ett rosa medel som ska göra tänderna rena. Barnens medel hade olika egenskaper, till exempel kunde "medlet" bota halsont och göra så att man blev för evigt frisk. Guldekorrarna har även fått träna samarbete och fått olika matematik uppdrag där de har fått träna på antal och sifforEn förmiddag var en grupp i lekparken. Barnen klättrade, åkte rutschkana, lekte i de små stugorna, hoppade studsmatta m.m. Innan vi gick hem provade vi hur många som fick plats i den stora kompisgungan och jämförde med hur många vi fick plats i det stora nätet. Hur många var det? Var fick det plats flest?

Vi har också haft flera födelsedagsbarn under veckorna som gått. Det har vi firat med ”frukttårta” och födelsedagssång för de som vill. 


Idag, fredag, har barnen varit i tvärgrupper med Durken. De äldsta barnen var inne, vi spelade bingo och "tärningsspelet" medan övriga var ute på gården. Under eftermiddagen hade vi lite fredagsdisco där barnen fick dansa med ballonger.


Trevlig helg! / Anna, Emma, Johanna och Anna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar