Välkommen till förskolan Båten!

Välkommen till Förskolan Båten. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema hållbar utveckling - hållbara relationer och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare.

fredag 15 september 2023

Propellern - Magiska sagodjur, skuggor och samabete

I början av veckan knackade det på dörren under vår samling, utanför dörren stod 3 magiska djur: en guldvarg, en guldräv och en guldekorre. De kom in till oss och berättade att de kommer vara med oss ibland under dagarna och se vad vi gör, ge oss uppdrag, prata om olika saker eller ställa frågor till barnen.  De magiska djuren har under veckan fått vara med och jobba vidare utifrån våra böcker exempelvis skapa skuggor, prata om att skapa boende och läsa böckerna.En förmiddag lekte vi olika grupplekar på gården. Vi lekte alla ekorrar byter bo, kom alla mina kycklingar och en lek där barnen sitter i en ring och rullar en boll till varandra och berättar om olika saker. Det blev ett bra tillfälle att öva på att följa instruktioner, uttrycka tankar och samarbeta.

Det har även blivit en tur till lekparken Slipen. Där utmanas barnen motoriskt genom klättring, att gunga, hoppa och springa. 

Intresset för att bygga med magneterna har fortsatt och barnen har utvecklat sina byggen med att tillföra annat material så som flaskor, figurer och andra byggmaterial. Hoppas ni har en trevlig helg! Hälsningar Anna, Emma, Anna, och Johanna    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar