Välkommen till förskolan Båten!

Välkommen till Förskolan Båten. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema hållbar utveckling - hållbara relationer och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare.

fredag 21 april 2023

Kojen - Talgoxen


Det tog lite tid men nu har ägget äntligen kläckts!!!
Inne i ägget fanns en talgoxe. En morgon när barnen kom hördes talgoxens sång och barnen fick genom att använda sin hörsel hitta fram till fågeln! Det var ganska svårt men alla blev så glada när vi väl hittade den! Talgoxen är lite busig och hade även gömt sig ute så vi fick leta efter den där med! Och sedan tittade den på uppifrån trädet när vi hade ett rörelsepass utomhus.
I och med att vi nu har en talgoxe kompis på Kojen har vi lärt oss mer om hur den ser ut. De barn som ville har målat varsin talgoxe och vi har tillsammans pärlat två talgoxar.Vi har spenderat mycket tid utomhus denna vecka och några barn har varit i skogen! Där hade vårt träd ”Trädis” tyvärr inga gröna knoppar än, men det fanns både blåsippor och vitsippor och myrorna var i full fart med att arbeta i myrstacken. Utomhus har vi också erbjudit barnen att plantera varsin solros som vi ska se växa upp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar