Välkommen till förskolan Båten!

Välkommen till Förskolan Båten. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema hållbar utveckling - hållbara relationer och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare.

fredag 10 mars 2023

Kojen - Vi har byggt ett fågelhus

 Några av barnen har skapat ett hus till fåglarna där vi stoppade i lite fågelfrön till fåglarna och hängde upp det utanför fönstret! Några dagar senare hade huset ramlat ner på marken och tillsamman med barnen funderade vi över varför det hade ramlat ner?! Någon av barnen trodde att det var en hackspett som hade hackat ner huset. Vi hängde sedan upp fågelhuset igen och den här gången la vi i lite bröd till fåglarna. Senare under dagen såg vi en liten fågel som var och åt på Ankarets fågelmat.I barnens olika lekar och vid olika former av högläsning gör vi pedagoger barnen medvetna på olika sätt om matematiken runt omkring dom. Genom samtal, frågor och olika aktiviteter utvecklas barnens matematiska förmågor. Inomhus har vi bl.a läst om mätning med Rutan och Randan och lyssnat på sagan om de tre bockarna Bruse och pratat om liten, mellan och stor. Utomhus har vi jämfört olika stenar och tittat på vilken sten som är störst/minst, lätt/tung! När snön kom undersökte vi om det var lätt eller tungt att dra ett barn i en pulka och jämförde det med en pulka full med snö! 
Några av barnen har varit i gymnastiksalen tillsammans med några barn från Propellern och övat några danser och lekt lekar ihop!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar