Välkommen till förskolan Båten!

Välkommen till Förskolan Båten. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema hållbar utveckling - hållbara relationer och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare.

fredag 10 februari 2023

Propellern - olikheter, längd och känslor

 Denna vecka har vi fortsatt med mätning och längd. Vi har gått in mer på djupet och pratat om hur lång en meter och hur lång en centimer är. Vi har tittat på en film på youtube som handlade om hur höga byggnader är i jämförelse med en människa som är 2 meter. 

Vid en diskussion när barnen skulle gissa hur långa de var sa någon:

  ”Jag tror jag är 500 meter”

Här är filmen vi såg:

https://youtu.be/PuTqWxuAazI

När vi hade mätt oss och tagit reda på hur långa vi var jämförde vi vem som var längst och vem som var kortast. Vi reflekterade över olikheter och rättigheter, vi pratade om att oavsett hur ens kropp ser ut är alla lika mycket värda. Vi kom fram till att man växer tills man är vuxen och att man kan växa om varandra. 

Vi har även fokuserat på känslor denna vecka då barnen uttrycker olika känslor. Vi har ”rit pratat” kring om hur man blir arg, vad man kan göra om man blir arg, vilka känslor som kan uppstå samt hur man kan göra om någon blir arg. ”Ritprata” innebär att en serie olika händelser ritas upp för att konkretisera en händelse och kan hjälpa till att visualisera det som har hänt. Ritprat kan även underlätta för att förstå vad som händer i samspelet mellan människor. Vid Frej Vilas besök fick barnen visa och berätta kring en händelse som vi hade ”ritpratat” kring och barnen fick ett uppdrag från Frej Vilja!Trevlig helg önskar Propellern! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar