Välkommen till förskolan Båten!

Välkommen till Förskolan Båten. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema hållbar utveckling - hållbara relationer och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare.

fredag 10 februari 2023

Kojen - Knoppar och myror

 Den här veckan har vi fortsatt att studera våra knoppar som vi plockade i skogen! Vi har tittat och jämfört med bilder i en bok om knoppar! Vi kan konstatera att det finns många olika träd i den lilla skogsdungen vi brukar gå till! Vi har också studerat och målat av ekens knoppar i ateljén. 


Från bokbussen fick vi många böcker både om träd, bilar, rymden osv och vi försöker att högläsa i olika konstellationer under dagen! Stora boken om träd inbjuder till många olika samtal och frågor.

Vi fortsätter att sjunga sånger som handlar om skog och natur och de djur som bor där.I skogen denna vecka tittade vi till Trädis och fågelmaten vi hängde dit förra veckan. Det såg inte ut som om fåglarna hade hittat till vår fågelmat än?! Skrutt var med till skogen och vi lekte och upptäckte nya saker tillsammans med Skrutt. Vi hittade en kotte som ett djur hade ätit på, vi ska ta reda på vilket djur! Sen gick vi förbi myrstacken och såg att det faktiskt var lite rörelse där och vi såg några myror! Barnen kom ihåg vad vi matade myrorna med förra året så nästa gång vi går till skogen ska vi ta med frukt eller socker till myrorna! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar