Välkommen till förskolan Båten!

Välkommen till Förskolan Båten. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema hållbar utveckling - hållbara relationer och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare.

fredag 17 februari 2023

Propellern - Kärlek, film-uppdrag & längd

 Den här veckan har vi jobbat med uppdraget från Frej vilja, kärlek och alla hjärtans dag samt mätt och ritat av kroppen! 

På alla hjärtans dag pratade vi om ordet kärlek och vad dagen innebär. Vi reflekterar om att dagen handlar om att vara extra snäll mot alla människor och att man exempelvis kan skriva eller rita ett alla hjärtans dag kort till människor man känner kärlek med. ”Jag känner kärlek med mamma” 

”Jag känner kärlek med farmor och farfar” 


Förra veckan gjorde vi ett ritprat om känslan arg och Frej Viljas uppdrag till barnen var att göra en film om ritpratet. Alltså att skådespela en situation där någon blir arg och hur de sedan löser konflikten. Barnen visade ett stort intresse för att göra film och ritpratet va ett bra stöd när vi skulle spela in de olika scenerna i filmen. Att använda ljudeffekter och musik i filmen va också både roligt och spännande. Vi samtalar om hur man kan förstärka en känsla i filmen genom att lägga till ljud.  


 


Jag va jätte arg där och då behöver vi ett arg-ljud” 

”Kanske monster eller dinosaurie-ljudet” 


Vi har också fortsatt mäta våran längd och rita av våra kroppar. Barnens intresse för att mäta va det som intresserade gruppen mest och det resulterade i att även mäta andra saker på avdelningen. Vi mätte vårt lilla bord och kom fram till att alla barn va längre än bordet, vilket de också fick erfara när de sedan la sig uppepå bordet och benen stack ut. Vi kom också fram till att man alltid måste börja på 0 om man ska mäta något! Fredagen bjöd även på lite experiment! Här är ett av experimenten som barnen efterfrågade att vi skulle lägga upp på bloggen så att ni kan göra det hemma👏🏼 Trevlig helg önskar vi er alla! ❤️

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar