Välkommen till förskolan Båten!

Välkommen till Förskolan Båten. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema hållbar utveckling - hållbara relationer och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare.

fredag 3 februari 2023

Kojen - Fågelmat

Tillsammans med barnen kom frågan upp vad äter en fågel? Vi bestämde oss därför för att göra egen fågelmat och hänga ut till fåglarna. Vi gjorde två stycken, en får vara utanför Kojens fönster så vi kan se vad för fåglar som kommer för att äta. Och den andra fick följa med till skogen och hänga i Trädis. Kanske vill några fåglar bygga bo i Trädis när det finns mat där?
I skogen denna vecka, hjälpte Skrutt oss att hänga upp fågelmaten i Trädis. Barnen tycker det är så roligt att Skrutt är med i skogen och de har med Skrutt i sina lekar! Den här gången snöade det mycket när vi var i skogen och Skrutt blev väldigt blöt när hem lekte i snön! Skrutt har än så länge inga extrakläder så Skrutt fick bli varm och torr i torkskåpet när vi kom tillbaka! 

Vi har studerat knoppen vi tog från Trädis lite noggrannare och vi tror det är en Ek!? Därför har vi introducerat sången från Majas alfabet, bokstaven E, som handlar om just Eken!När barn får kommunicera sina upplevelser om naturen på olika sätt utvecklar de både språket och förståelsen för något! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar