Välkommen till förskolan Båten!

Välkommen till Förskolan Båten. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema hållbar utveckling - hållbara relationer och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare.

fredag 3 februari 2023

Durken vecka 5


 Arbetet med teknik utifrån Nasses taxi fortsätter.

Den här veckan har vi varit ute och lekt Nasses taxi. Vi tog med oss vår skottkärra ut i backen på gården där vi undersökte hur skottkärran ser ut och hur den fungerar. Barnen körde skottkärran upp och ner för backen och kände hur det kändes:

-Det känns bra

-Det går snabbt nerför

-Vad tungt det är att gå upp

-Det känns roligt, jag vill göra igen

Vi provade även att köra varandra i skottkärran. Barnen var olika karaktärer från boken och vi körde upp och ner för backen

-Oj oj nu vart det verkligen tungt

-Hur ska vi orka?

-Snart blir det lättare när vi ska köra neråt
Arbetet med skottkärran fortsatte under veckan. Barnen har visat ett stort intresse för skottkärror så vi har tillsammans bestämt att vi ska bygga en egen. Vi reflekterade kring hur vi skulle gå till väga. Barnen gjorde en ritning hur vår skottkärra ska se ut, vad vi behöver för verktyg och vilket material vi behöver. Några barn har denna vecka jobbat med drama. De har läst en bok och det var barnen själva som kom med förslaget att dramatisera den. Nästa vecka kommer de bjuda in de andra barnen på teater.Vi avslutade veckan med att baka kladdkaka.Trevlig helg! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar