Välkommen till förskolan Båten!

Välkommen till Förskolan Båten. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema hållbar utveckling - hållbara relationer och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare.

onsdag 18 januari 2023

Kojen - Vilket träd ska vi välja?


 Nu är terminen igång igen och den här terminen har vi planerat för att låta barnen möta hur djuren bor och hur deras bostäder kan se ut. Samtidigt kommer vi låta barnen följa årstiderna genom att adoptera ett träd i skogen och se hur det utvecklas framöver. 


Den här veckan gick vi till skogen och där fick barnen välja vilket träd vi skulle adoptera! Barnen ville ha ett mindre träd och när vi väl valt träd knöt vi ett rött sidenband runt trädet så vi kommer ihåg vilket träd vi valt! Att diskutera kring storlek låter barnen möta olika matematiska begrepp såsom tjocklek och höjd och blir ju till i jämförelsen med andra träd! Vi kommer undersöka trädet vidare för att lära oss mer om det och i trädet hängde en liten gren med massa löv som vi tog med oss tillbaka till förskolan. På vår processvägg hänger nu löven och bilder på trädet och stammen. 


  • ”Vi vill ha ett lite träd!”


Vi lär oss nya sånger/ramsor som är kopplade till tema natur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar