Välkommen till förskolan Båten!

Välkommen till Förskolan Båten. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema hållbar utveckling - hållbara relationer och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare.

fredag 21 oktober 2022

Propellern - demokrati & höstträd

 Denna veckan har vi pratat kring ordet ”Demokrati”. Vad är det? För att synliggöra detta fick barnen på högläsningen rösta vilken bok de ville lyssna på. Alla barn fick räcka upp handen på den bok de röstade på och vi räknade tillsammans.
 Det är viktigt att synliggöra för barnen vilken möjlighet de har att påverka, och vad demokrati är för något. Alla barn ska känna sig delaktiga och inkluderade, få sina behov och intressen tillgodosedda och att rösta är bara ett sätt att visa dem hur man kan ta demokratiska beslut.Även denna vecka har Frej Vilja varit på besök och pratat med barnen om vad ”barn behöver ha för att må bra”. Efter Frej Viljas besök satt vi oss tillsammans vid bordet och skrev vad vi hade reflekterat kring. Ni hittar barnens skrivna tankar i hallen.


 


Vi har även besökt skogen och lekparken denna vecka i olika grupper. En grupp såg en ekorre som åt på ekollon och barnen hamnade i att reflektera kring varför ekorrar kan klättra i träd men inte vi. ”Det är nog för att dom har klor?” 


Inne våran skog på propellern har vårt sommarträd fått löv och vinterträdet har fått grenar med snö på. Välkomna in att titta! 
Vi upptäckte även ett träd som hade bokstaven B skrivet på sig, barnen va rörande överens om att det måste vara för att trädets skinn heter bark och att det är därför någon skrev så. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar