Välkommen till förskolan Båten!

Välkommen till Förskolan Båten. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema hållbar utveckling - hållbara relationer och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare.

tisdag 21 maj 2024

Propellern- Sommar, insekter och skapande

Hej!

Det fina sommarvädret har verkligen lockat barnen till utelek och vi har tillbringat stora delar av dagen utomhus. Intresset för djur och insekter har fortsatt och barnen letar efter dem på gården. Vi kan se en stor empati för djuren då barnen tar väl hand om dem. Barnen ser exempelvis till att de har lite grönt att krypa i och att de får luft och inte blir instängda någonstans. Flera av barnen är nyfikna på fakta om dem så vi har tillsammans tagit reda på det med hjälp av internet. 

Barnen har även fortsatt med naturbingo och letat olika exempelvis växter och djur för att sedan pricka av på sin bingobricka. 

Exempel på skapande aktiviteter under veckorna: 

Ritat av majbrasor


Gjort ett vindspel
Nyckelpigor


Blommor av kakformar


Maskroskonstverk


Våra blivande förskoleklassbarn hade en minst sagt händelserik vecka förra veckan med både gemensam 6-årsgrupp med Kompassen och Isjakten, skolbesök och skolbio på Cnema. Mer om det kommer i ett eget blogginlägg.

En grupp barn har jobbat med att ställa frågor till varandra. Många barn har en stor berättarglädje och vill gärna dela med sig av reflektioner, tankar och åsikter. Därför ville vi utmana dem i att visa nyfikenhet och formulera frågor till varandra. Vi utgick från frågan "Vad tycker du om att göra hemma?" och de frågade varandra frågor som:

- Varför gillar du det?

- Vad är det för sak?

- Har du några leksaker i poolen?

- Var spelar du fotboll?

Förra veckan var bokbussen här. Då brukar ett par barn tillsammans med en pedagog lämna tillbaka böcker samt låna nya. Vi lånar böcker både utifrån barnens önskemål och utifrån teman vi arbetar med.

 


Nu ligger fokus bl.a. på att träna sånger inför vår sommaravslutning. Vi ser fram emot en fin och rolig eftermiddag tillsammans :)

Med vänliga hälsningar Anna, Emma, Johanna och Anna


  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar