Välkommen till förskolan Båten!

Välkommen till Förskolan Båten. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema hållbar utveckling - hållbara relationer och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare.

torsdag 2 maj 2024

Durken- Va det verkligen Snick som var ekorren som dök upp i skogen? hur påverkas vattnets färg av ljuset?

 Återigen har vi besökt skogen och denna gång ville barnen bygga upp en ny koja till snick och snack, barnen samarbetade med att hämta material som behövdes, det blev pinnar i olika storlekar några små och några lite längre.
När kojan sedan var klar gjorde barnen en upptäckt det kom en ekorre så lägligt när kojan var färdig, barnens uttryck när de såg ekorre var att det var Snick som kom och hälsade på och var nyfiken på kojan vi byggt till dom. Vilken glädje och entusiasm barnen visade. 

Av naturmaterialet vi plockat med oss från skogen skapas det fantasifulla kreationer så som naturtavlor, så härligt att barnen har förmågor och kreativitet som inspirerar dom med material som är okodat och låter fantasin och kreativiteten styra.

 
Under vår utevistelse så utforskade vi vattnet vi hittade på gården, är vatten genomskinligt eller transparant, har det någon färg?

Hur påverkas vattnet av ljuset?

Spännande reflektioner och funderingar som vi funderade kring tillsammans i ett gemensamt lärande.


Trevlig Helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar