Välkommen till förskolan Båten!

Välkommen till Förskolan Båten. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema hållbar utveckling - hållbara relationer och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare.

torsdag 16 maj 2024

Durken - Är det sommar nu?

Den blomstertid nu kommer

med lust och fägring stor.

Du nalkas, ljuva sommar,

då gräs och gröda gror.

Med blid och livlig värma

till allt som varit dött,

sig solens strålar närma,

och allt blir återfött.
Vilken underbar vecka vi haft med vackert väder barnen uttrycker glädje och ropar ut att sommaren är här. Vi har då flyttat ut vår utbildning så mycket som möjligt för våra barn, vi strukturerar oss i våra mindre grupper och ger barnen inspirerande stimulerande undervisningstillfällen i vår natur.

Vi bygger lego med naturmaterial som rekvisita till leken, vi öser, häller och experimenterar med vatten som blir från kallt till varmare under utevistelsen, vad beror det på? Barnen ropar i kör ”solen”.

Våra blivande förskoleklass barn har haft en händelserik och spännande vecka, i tisdags blev det träff med alla blivande förskoleklass barn på vår enhet, båten, isjakten och kompassen. Så spännande att träffas igen, kanske är det en blivande klass kompis man träffar och utvecklar relation med redan nu. Det lektes lekar som banankull, korv med bröd och en namn lek.

I onsdags va det dags att promenera till blivande skolan igen för att möta de pedagoger som kommer finnas där vid skolstart och en massa nya kompisar.

 De övriga barnen tog med sig sina kompisar från snick och snack och hittade på egna sagor/berättelser och berättade för varandra i vår natur. Det är viktigt med en inledning, händelse och ett avslut har vi lärt oss.

I torsdags hade hela båten festligheter tillsammans och firade förskolans dag , det blev lekar och det traditionella båten loppet som barnen fick springa från start till mål och fyllde sedan på med ny energi i form av frukt och vatten som var välbehövligt efter aktiviteterna. En härlig solig dag med spralliga glada barn! 

Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar