Välkommen till förskolan Båten!

Välkommen till Förskolan Båten. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema hållbar utveckling - hållbara relationer och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare.

fredag 22 mars 2024

Odling, känslor och påsk!

Hej alla familjer på Propellern!

Nu när våren börjat komma har vi så smått börjat med odling. Barnen har planterat äpple- och tomatkärnor samt popcornkärnor som de nu hjälps åt att ta hand om genom att ge dem solljus och vatten. Vi kan nu se hur det börjar att växa!


I vårt tema har vi fortsatt att fokusera på känslor. Vi samtalar om känslor, sätter ord på känslor och har pratat om hur de känns och var i kroppen de känns. En grupp har jobbat utifrån Vem-figuren och pratat och ritat utifrån den och känslan ledsen. En annan grupp har jobbat med drama och teknik och har fått regissera och filma korta videoklipp där känslor, språk och problemlösning varit i fokus. Den tredje gruppen har fått lyssna på olika sorters musik och reflekterat över vilken känsla de känner när de hör musiken. Därefter fick de välja att måla en färg som de associerade med musiken eller något motiv. 

Igår var det rocka sockorna och några barn hade tagit på sig olika strumpor. Vi samtalade om betydelsen av Rocka sockorna, lyssnade på rocka sockorna-låten och barnen ritade strumpor med olika färg och mönster.

Nästa vecka är det påsk. Vi kommer under veckan att göra olika påskpyssel, men redan under denna vecka börjat med det. På torsdag har vi påskfest, se inbjudan i hallen.

Trevlig helg!

Hälsningar Anna, Emma, Johanna och Anna


 Inga kommentarer:

Skicka en kommentar