Välkommen till förskolan Båten!

Välkommen till Förskolan Båten. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema hållbar utveckling - hållbara relationer och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare.

fredag 22 mars 2024

6-årsgruppen

Hej!

Nu när det gått några veckor vill vi berätta lite om vad vi hittat på i vår 6-årsgrupp! Vi har fortsatt att ses på onsdagsförmiddagarna.

Förra veckan bjöd vi in Kompassen och Isjaktens blivande skolbarn till disco i Kompassens gympasal. Barnen hade förberett genom att själva skriva en inbjudan som lämnades vidare till respektive förskola. När det blev dags för disco bjöd vi på musik och dans, lek, saft och popcorn. Roligt och positivt för barnen att få möta andra jämngamla barn inför kommande skolstart.


I onsdags gjorde vi återigen en utflykt till stan. Vi tog bussen till hållplats Spiran och promenerade sedan mot Stadsmuseet där vi skulle få delta i en interaktiv dramatisering som heter Livet förr. På vägen stannade vi till vid vattenfallet som barnen fascinerades av.

-          ”Oj vad mycket vatten”

-          ”Vad snabbt det åker”

-          ”Det ser ut som bubblande cola”

När vi kom fram blev vi emottagna av två museipedagoger. Genom en ramsa och lite fantasi fick vi färdas ca 100 år bakåt i tiden och träffa Ingrid, 12 år. Hon berättade om hur människor levde och bodde på den tiden och berättade att hennes mamma var sjuk och behövde pengar till medicin. Barnen fick sedan hjälpa Ingrid att tjäna in pengar till medicin genom att hjälpa henne med olika jobb, för på den tiden jobbade även barn. Barnen fick exempelvis putsa skor och bära paket och vi fick titta på de stora maskiner som användes för att skapa tyg. De barn som ville fick klä ut sig i kläder som användes förr. Det var ett mycket lärorikt och lekfullt besök som vi upplevde att barnen uppskattade mycket.

-          ”Det här var ett roligt ställe”

Under våra onsdagar har vi också varit i lekparken och mötts i Kabyssen för lek och brädspel.

Hälsningar från Anna och Therese

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar