Välkommen till förskolan Båten!

Välkommen till Förskolan Båten. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema hållbar utveckling - hållbara relationer och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare.

måndag 11 december 2023

Propellern - Vintern är här och julen närmar sig

Nu är vintern och snön här och barnen har med glädje gått ut på vår gård för att leka och utforska snön på olika vis. De har bl.a. skapat och samlat snöbollar, gjort snöänglar och åkt pulka i backan. De har både åkt enskilt och tillsammans med varandra och har samarbetat och turats om att dra varandra i pulkorna.Vi har även använt kylan som varit till att undersöka naturvetenskap genom att fylla hinkar med vatten för att se vad som händer när vi ställer dem utomhus. Och vad händer när vi tar in snö? Blir det snö igen när vi ställer ut den och blir det lika mycket vatten som snö?

Även julen närmar sig och vi har julpysslat. Barnen har skapat exempelvis papperssnöflingor, polkagrisar av piprensare och pärlor, granar dekorerade med paljetter och ljusslingor. 
Vi har tillfört små knypplade/virkade dukar till play doh-degen som man kan kavla på så att det blir mönster, och även dem kopplade barnen till julpyssel då det såg ut som snöflingor.

I onsdags bakade vi pepparkakor och lussekatter inför lucia. Självklart var vi tvungna att provsmaka till mellanmålet.

I tisdags gick de äldsta barnen på promenad för att träffa tomten i Aborreberg. De fick möta honom i stugan där han satt tillsammans med tomtemor. Barnen fick lämna över sina önskelistor som de förberett inför besöket och sedan sjöng de några julsånger för tomten. Tomten bjöd barnen på var sin pepparkaka.

Vi har en ”rit-adventskalender” på Propellern där det varje dag finns en bild som ett barn får fylla i. Vi snurrar på ett hjul på skärmen för att se vilket barn som får rita. Vi har även en nissedörr på avdelningen, där en liten nisse flyttat in. Han har då och då gett barnen små uppdrag/gjort något bus.

Vi ser fram emot vårt luciafirande på onsdag! Se mer info på inbjudan i hallen.

Med vänliga hälsningar Anna, Johanna, Emma och Anna

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar