Välkommen till förskolan Båten!

Välkommen till Förskolan Båten. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema hållbar utveckling - hållbara relationer och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare.

fredag 22 december 2023

Ankaret - årets sista dagar!

Nu närmar det sig jul och vi har fortsatt att öppna vår julkalender varje dag. Vi har märkt att julkalendern verkligen lockar alla barn då de visar stor entusiasm, både till vem som ska öppna kalendern vilken dag, samt alla de lekar och aktiviteter som gömmer sig bakom luckorna!

Häromdagen stod det i kalendern att Tofsarna ville att vi skulle leka leken "Vem har glömt sig under tomtesäcken?", en variant på den traditionella leken Pomperipossa. 
Barnen dansar till julmusik och när musiken pausas lägger sig barnen ner som köttbullar på golvet/marken och en vuxen lägger "tomtesäcken" (en filt) över ett barn. De andra barnen ska sedan lista ut vem som gömmer sig under tomtesäcken.

                                        

Vi har även lekt leken "Kom alla mina tomteungar" som är en julversion av "kom alla mina barn" samt en julversion av leken "Hunden Karo". Istället för en skällande hund som letar efter ett hundben så blev det en hoande tomte som letade efter en grötsked. 

Barnen har sedan efterfrågat dessa leker vid många tillfällen efteråt och vi har lekt dem spontant många gånger, både inomhus och utomhus.

Här är några av de andra lekarna som gömt sig under luckorna i vår julkalender.

Med detta vill vi önska er alla en God jul!
Hälsningar 
Ida, David, Marianne och Celebija

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar