Välkommen till förskolan Båten!

Välkommen till Förskolan Båten. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema hållbar utveckling - hållbara relationer och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare.

torsdag 2 november 2023

Propellern - Halloweendisco, skapande & pärlor

Förra torsdagen var det dags för det efterlängtade Halloweendiscot tillsammans med Durken. Efter lite frukt i form av spökbananer och clementinpumpor klev de förväntansfulla och utklädda barnen och pedagogerna in på dansgolvet där de möttes av häxan Harriet som hälsade oss välkomna. Efter dansen blev det popcorn och saft till en Alfons-film. Kom gärna in i kabyssen och titta på vårt bildkollage från discot!


Inför halloween hade barnen fortsatt att skapa olika dekorationer som fanns uppsatta på avdelningarna och i kabyssen.  Intresset för att pärla är stort bland barnen och de pärlar både olika mönster på pärlplattor och skapar armband och halsband. För att utmana barnen i pärlandet av armband och halsband har de först fått rita ett mönster av pärlor på ett papper för att sedan följa samma mönster när de pärlar. Detta kan ses som ett första steg att få förståelse för programmering.   


En förmiddag gick en grupp barn till Hemköp och pantade burkar. För pengarna de fick köpte de frukt till halloweendiscot. 

På samlingarna har vi fortsatt att berätta sagor med olika material. Vi har också pratat om olika känslor. Med hjälp av bilder från Stina Wirséns böcker om Liten fick barnen samtala och diskutera kring hur olika känslor känns och när de själva känner dessa känslor. 


Onsdag förmiddag gick vi till gympasalen, alltid lika uppskattat av barnen. Där kunde de utmana kroppen på olika vis genom exempelvis att klättra, balansera, springa, hänga i ringarna och leka banankull. 


Trevlig helg! önskar Anna, Johanna, Emma och Anna 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar