Välkommen till förskolan Båten!

Välkommen till Förskolan Båten. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema hållbar utveckling - hållbara relationer och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare.

fredag 20 oktober 2023

Propellern - Halloween, sagor och talpinne

Vi har nu välkomnat ytterligare en kompis till Propellern. Barnen har varit mycket nyfikna på att lära känna sin nya kompis och har välkomnat henne i gemenskapen.

Halloween har varit temat på barnens skapande under veckorna som varit. De har bland annat erbjudits att skapa skelett av tops, pumpor av papperstallrikar, fladdermöss av kaffefilter, hängande spöken och att pärla olika halloweenmönster. Några har också dansat en skelettdans. Intresset har varit stort och många ser fram emot nästa veckas halloweenfest där barnen får komma utklädda. Mer information finns i hallen. 

På samlingarna är det många barn som vill prata och berätta saker för varandra. För att göra det tydligare och lättare att fördela talutrymmet samt att träna på att vänta på sin tur har vi skapat en talpinne. Det är bara den som håller i talpinnen som har ordet. När ett barn sagt det den vill skickar man vidare talpinnen till nästa barn som vill säga något. 

Vi har även jobbat vidare med sagor och berättelser med konkret material. Barnen har fått lyssna till De tre små grisarna och Bockarna Bruse. Vi har också använt oss av magnetbilder på whiteboardtavla där vi läst Den stora moroten och Bamse går till farmor. Barnen har varit mycket engagerade och har nu även själva börjat berätta sagorna för varandra.


Trevlig helg/ Anna, Emma, Johanna & Anna  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar