Välkommen till förskolan Båten!

Välkommen till Förskolan Båten. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema hållbar utveckling - hållbara relationer och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare.

torsdag 26 oktober 2023

Durken- Centimeter och meter

 Vi har fortsatt med vår planering i temat och barnen har fått undervisning och utmanas i mått (meter centimeter) Vi har erbjudit barnen nya kunskaper och lärande genom ett lekfullt sätt med kroppen. Barnen har fått titta på friidrott och sen undersöka hur långt ex Duplantis hopppar med hjälp av klossar.

Vi har utforskat vad 1 centimeter är, hittar vi ngt som kan representera 1 cm på förskolan fråga gärna era barn så dom får återberätta och reflektera över sitt lärande.

Barnen har även själva få prova några friidrottsgrenar både på vår gård och i vår natur.

 


Vi på Durken vill erbjuda vattenaktiviteter för våra barn en aktivitet som utvecklar samspel och relationer till varandra. Med vattenlek vill vi på Durken möjliggöra för barnen att tillägna sig vattenvana på ett lustfyllt och lärorikt sätt och även få utforska vattnets olika egenskaper.

 

Vi har även haft Halloween pyssel och fest under veckans gång där barnen fått testa på olika tekniker och träna på olika färdigheter.
Hälsning

Tulay, Therese och Makbula

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar