Välkommen till förskolan Båten!

Välkommen till Förskolan Båten. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema hållbar utveckling - hållbara relationer och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare.

måndag 11 september 2023

Propellern - Barnens sommaruppgift

Under veckan som varit har vi startat upp vårt tema Sagor och berättelser genom att börjat läsa barnens böcker som de haft med sig till förskolan efter sommaren. Vi har läst tillsammans i vår grupp och samtalat om handling, bilder, diskuterat ord och begrepp och det som intresserade barnen. 


Efteråt fick barnen rita något från boken. Dels för att få möjlighet att skapa och avbilda och dels för att vi skulle få en inblick i vad barnen fastnade för. Det blev skuggor, pannkakor, helikoptrar m.m. Vi kommer att jobba vidare med de böcker vi påbörjat under veckan för att sedan gå över på nästa barns bok.    Vi har nu i början av terminen strukturerat och förändrat lite i vår miljö på Propellern för att ge bästa förutsättningar för lek och lärande för barnen. Material har kompletterats och introducerats. Till exempel har magneterna fyllts på och många barn bygger och konstruerar stora byggnader och fordon. Vi har fyllt på med nya pussel med motiv av olika familjekonstellationer för att visa på mångfald. Många av barnen väljer att pärla pärlplattor och utmanas matematiskt när de lägger olika mönster och färger.

Vi vill också passa på att tacka för det material/rekvisita vi fått från er familjer. Vi tar fortsatt gärna emot ex. hattar, klänningar, skjortor, väskor, skor, sjalar. 

Hälsningar Anna, Emma, Johanna och Anna 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar