Välkommen till förskolan Båten!

Välkommen till Förskolan Båten. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema hållbar utveckling - hållbara relationer och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare.

onsdag 21 juni 2023

Durken Vecka 25

Nu börjar vårterminen gå mot sitt slut. Vi har haft en termin med mycket lek, lärande och nya möten. Denna termin har vi haft fokus på att utforska området teknik utifrån boken Nasses taxi. Vi har utgått från barnens intressen och mål i läroplanen.Vi har under terminen mött dessa olika tekniska lösningar:


Barnen har utforskat friktion genom att undersöka hur olika material rör sig mot varandra. Barnen har provat att åka kana på golvet med fötterna och jämfört skillnaden mellan att vara barfota och har skor och strumpor. De har även dragit varandra längs golvet både sittande på en filt och med galonkläder på kroppen och reflekterat kring vilka skillnader barnen upplever.Det lutande planet har vi utforskat på många olika sätt. Vi har letat efter lutande plan på promenad och i lekparken. Barnen har undersökt och skapat egna lutande plan med hjälp av olika material för att se på vilket sätt lutande plan kan hjälpa människan.Vi har även undersökt hävstången genom att själva skapa hävstänger och provat att lyfta olika föremål. Vi har tillsammans undersökt hur vi kan använda kraft från olika hävstänger och hur lätt respektive tungt det är att lyfta själv och med hjälp av hävstång. Barnen har även byggt katapulter av mjuka klossar.
Vi har denna vecka haft en gemensam avslutning med  en heldagsutflykt i Abborreberg. Det var en lyckad dag med många olika aktiviteter och många skratt. Vi avlutar denna termin med många nya erfarenheter och kunskap. Vi har haft roligt på vägen och skapat många goda relationer. 


Vi önskar er alla en glad sommar! ☀️
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar