Välkommen till förskolan Båten!

Välkommen till Förskolan Båten. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema hållbar utveckling - hållbara relationer och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare.

fredag 18 november 2022

Kojen - Vårat hus


Vi har introducerat en ny sång den här veckan som går i linje med vårt tema och husbygge. Sången heter ”Vårat hus” och är en mattesång med lägesord och med rörelser till! Barnets språkförståelse stärks genom sång och musik då barnet får tillgång till språket genom flera sinnen samtidigt. Barn som ännu inte har ett verbalt språk, får möjlighet att ”sjunga” med och delta genom rörelserna. Här är länken till sången om ni vill titta tillsammans med era barn hemma: 


Vårat hus
Återbruksmaterial kan ses som en del i hållbar utveckling där barnen får möjlighet att lära sig ta tillvara på material istället för att slänga det! Därför har vi denna vecka fortsatt med insamlingen av olika kartonger till vårat hus, både från er vårdnadshavare och i början av veckan var en grupp barn iväg på en promenad till närliggande förskola och hämtade fler kartonger! 
Veckans erbjudande utomhus var att rita hus på ett stort uppsatt papper. Några av barnen har varit i gymnastiksalen och tränat på instruktioner genom olika roliga lekar! Inomhus byggs det olika fantastiska hus med magneterna. 

         Inga kommentarer:

Skicka en kommentar