Välkommen till förskolan Båten!

Välkommen till Förskolan Båten. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema hållbar utveckling - hållbara relationer och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare.

fredag 25 november 2022

Barnkonventionens dag


 I söndags, den 20:e november, var det barnkonventionens dag! Detta har vi firat under veckan som gått genom några olika aktiviteter med barnen!


Precis som ni vårdnadshavare fick ta del av under vårt föräldramöte, där ni fick berätta för varandra varför ni valt ett barns namn, så har vi arbetat lite extra med just artikel 7 - Alla barn har rätt till ett eget namn! Vårt namn är starkt kopplat till vem vi är och nära kopplat med barns identitet. Vi började veckan med att lyssna på boken ”Katten som inte hade något namn” på Polyglutt och såg en kort film om artikel nr 7. Därefter har alla barn fått färglägga sitt namn och dom sitter nu uppe i vår hall och symboliserar vilka vi är på Kojen och att vi tillsammans bildar en helhet!Under veckan har vi oxå dansat loss till den härliga barnkonventions låten! Här kommer länken till den:


https://youtu.be/UVB4QhZeErg
Några av barnen har under veckan pärlat armband där varje enskild färg på pärlorna symboliserar några av de olika artiklarna i barnkonventionen. 


Veckans erbjudande utomhus blev att bygga hus med hjälp av snön. Det byggdes bl.a. en igloo! Barnen bygger fortfarande många olika hus och byggnader med magneterna och sen har vi gjort en ny play-doh deg som vi bakat med under veckan!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar