Välkommen till förskolan Båten!

Välkommen till Förskolan Båten. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema hållbar utveckling - hållbara relationer och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare.

fredag 7 oktober 2022

Propellern - Trädets rötter & barnkonventionen

Veckan började med att barnen hittade en pinne som satt fast i sanden ute på vår gård. Vi började att dra i den och upptäckte att de var en rot. Men vart kom den här roten ifrån? Trädet är ju jättelångt bort från sandlådan…


Vi tittar på ”Tora och Skogen” del 2 där vi får reda på att trädets rötter kan samarbeta med svampars rötter under marken! 


Trädet som vi skapade förra veckan har vi satt upp i vår skog 🌳 och då kom vi på idéen att trädet måste ju har rötter. Så tillsammans har vi målat rötter, som finns under gräset. 

Vi går promenader till skogen för att hämta hem naturmaterial till vår skog. Vi plockade pinnar till vårt träd och vi hittade även löv, ekollon, barr och kottar. Innan maten samlades vi alla runt mattan och barnen som varit iväg fick berätta vad de hittat. Vi samtalade kring att grenar ser olika ut, olika färg olika tjocklek. En del träd har barr och en del har löv och löven kan se olika ut precis som vi gör. En del har ekollon. Vi tittade på vem som äter ekollon och hur ett ekollon och en kotte ser ut inuti.Barnens intresse för Frej Vilja och barnkonventionen är alltid närvarande på propellern och därför gjorde vi i veckan ett träd som beskriver Barnkonventionens fyra grundprinciper, snacka om att Frej är nöjd över det! 😉
Frej Vilja 💙

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar