Välkommen till förskolan Båten!

Välkommen till Förskolan Båten. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema hållbar utveckling - hållbara relationer och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare.

fredag 28 oktober 2022

Kojen & Ankaret-Sinnesvecka

Den här veckan har varit en sinnesvecka på förskolan! Barnen har mött dom olika sinnena syn, lukt, hörsel, smak och känsel i olika undervisningstillfällen! 


Syn - barnen har fått uppleva ett mörk rum med olika ljusreflekterande material såsom reflexer, självlysande tejp, gamla cd-skivor som barnen dekorerat och upplevt rummet med ficklampor. 

Lukt - Barnen har fått lukta på olika ätbara saker såsom kaffe, clementinskal, kardemumma och kanel! Barnen tyckte det var spännande och ville lukta flera gånger! Kanel och clementinskal var enkelt att känna igen medan kaffe och kardemumma var svårare!


Hörsel - Genom en app ”Here Kitty!” har barnen fått uppleva hörseln genom att lyssna sig till vart katten är.


Känsel - Genom att stoppa ner handen i en tygpåse och bara fått använda sig av känseln har barnen sedan fått gissa vad som legat i påsen.
Smak - Barnen har fått uppleva flera olika smaker på sin tunga såsom sött, salt, surt och beskt genom socker, salt, citron och kakao. Väldigt spännande och uppgav flera olika ansiktsuttryck vid de olika smakerna!


Vi avslutade veckan med maskerad och dans.I den här hemliga lådan var det överkokta makaroner.

- Jag tror det är ärtorInga kommentarer:

Skicka en kommentar