Välkommen till förskolan Båten!

Välkommen till Förskolan Båten. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema hållbar utveckling - hållbara relationer och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare.

fredag 23 september 2022

Kojen - Hus, lägenhet och husbil

 Barnen har börjat prata mer och mer om olika bostäder och de har fått en förståelse för att vi alla bor olika. Det pratas om hus, lägenheter och till och med om husbilar! Inne på avdelningen har vi byggt en husbil som ett led i vårt projekt och där leker barnen olika rollekar tillsammans. Vi hade också turen att Ewa kom förbi med sin husbil en fredag efter lunch och några av barnen hade då möjlighet att få gå in i husbilen och undersöka den och alla dess funktioner. Sedan har vi visat de andra barnen bilder och filmer från husbilen och reflekterat kring detta tillsammans!


Under veckan som gått har vi i våra små grupper introducerat sagan om de tre små grisarna som bygger varsitt hus i olika material för barnen. Barnen tycker sagan är mycket spännande och vill mer än gärna hjälpa vargen att blåsa på husen! Frågan är varför huset av halm och huset av kvistar inte håller när vargen blåser på det medan huset som är byggt av sten håller?! Vi har sedan inspirerats av att bygga egna hus i olika material och vi har haft erbjudande med olika byggmaterial både inne och ute i våra grupper!


När barnen pratar kring sina husbyggen förekommer både matematiska och tekniska begrepp som vi pedagoger uppmärksammar och ber barnen berätta mer kring i vårt arbete som språkliga förebilder.


”Jag bygger en rutschkana, det har jag på landet!”


”Här är en tunnel, här är en större tunnel!”


”Det här är en kvadrat!”


”Jag ska bygga en stege!”


”Det är ett stort
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar